• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 8 і 9 травня - День пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 і 9 травня - День пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

2016-05-09

/Files/images/den-peremohy.jpg

Вітаєм Вас зі Святом Перемоги.
Це свято для нас усіх пов'язане з весною, народженням та розквітом нового життя.
Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу.
Саме їм ми завдячуємо свободою та мирним небо.

/Files/images/AWBEWW3G3qo.jpg

8 квітня 2016 року Президент України Петро Порошенко видав Указ «Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».
Метою, якого є: належне відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску Українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, посилення державної підтримки ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління.
Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня дні пам’яті та примирення. Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак та гасло –
«1939-1945. Ніколи знову».
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.