• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обережно! Зниження температура повітря!

Обережно! Зниження температура повітря!

2017-02-07

/Files/images/1390991995_c45f.jpg

Метеорологи прогнозують різкі температурні стрибки й морози. Саме тому лікарі застерігають від переохолоджень та наполегливо просять дбати за своє самопочуття.

Холод згубно впливає у першу чергу на дрібні кровоносні судини людини, особливо на кінцівках. Судини інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло. Саме за рахунок цього приплив крові до внутрішніх органів збільшується та підтримується внутрішня стабільна температура тіла. Ось чому циркулювання крові в кінцівках уповільнюється.

Першими замерзають пальці рук та ніг, а також вуха та ніс – вони найменше захищені через те, що в них тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже потім підшкірний шар, судини, м'язи, нерви та навіть кістки. І для цього не потрібна наднизька температура, зокрема, як –20С. Проте не забувайте, температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою.

Правильно одягаємося

Безумовно, у морози необхідно завжди тепло одягатися. Обов'язково потрібно носити шапку (через голову людське тіло втрачає до 40%) .Важливо носити шарф, теплі носки, рукавиці й взуття на теплій і зручній підошві. Від морозу необхідно захищати відкриті ділянки тіла, особливо руки. У холоднечу рукам необхідні теплі рукавиці, а не рукавички, тому що навіть найтепліші рукавички не здатні захистити пальці від обмороження. Якщо на тілі є прикраси з металу – кільця, сережки, пірсинг – то в мороз їх треба обов'язково знімати. Якщо холод сильний – є ризик обмороження тих ділянок тіла, які стикаються з металом. Відбувається холодний вплив металу на фізіологічно-активні ділянки тіла, а це може серйозно відбитися на здоров'ї.

Зміцнюємо імунітет

У морози важливо зміцнювати імунітет, щоб не занедужати під час потепління. Так під час зниження температури рекомендовано вживати в їжу продукти, багаті вітамінами, особливо цитрусові: лимони, апельсини та мандарини. Важливу роль відіграють жири, без них імунна система слабшає. Тому необхідно щоденно вживати рослинний і тваринний жир. З напоїв взимку рекомендують трав'яні чаї, фруктові та овочеві фреші, імбирний чай, морси, особливо брусничний і журавлинний.

Будьте здорові! Бережіть себе!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.