• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обережно! Знижується температура повітря!

Обережно! Знижується температура повітря!

2018-01-15

Правильно одягаємося

Безумовно, у морози необхідно завжди тепло одягатися. Важливо носити шапку, шарф, теплі шкарпетки, рукавиці й взуття на теплій і зручній підошві. Від морозу слід захищати відкриті ділянки тіла, особливо руки. У холоднечу рукам необхідні теплі рукавиці, а не перчатки, тому що навіть найтепліші перчатки не здатні захистити пальці від обмороження. Якщо на тілі є прикраси з металу – кільця, сережки, пірсинг – то в мороз їх треба обов'язково знімати. Якщо холод сильний – є ризик обмороження тих ділянок тіла, які стикаються з металом.

Діти і мороз

Дітей тягне на вулицю в будь-яку погоду, і утримати їх у будинку дуже важко. Тому у такий час потрібно знати, як захистити дитину від обмороження.Варто враховувати, що у маленьких дітей теплорегуляція організму ще не досконала. А при деяких хворобах ця функція буває порушена. Відпускаючи дитину гуляти в мороз на вулицю, пам'ятайте, що їй бажано кожні 15-20 хвилин повертатися в тепло і зігріватися. У сильний мороз відкриті ділянки шкіри (щоки, ніс) необхідно захищати спеціальними дитячими зимовими кремами.Простежте, щоб дитина не торкалась відкритими частинами тіла до металу та інших холодних матеріалів; її одяг і взуття повинні бути досить вільними, не здавлювати кінцівки.

Зміцнюємо імунітет

У морози важливо зміцнювати імунітет, слід вживати в їжу фрукти, багаті вітамінами, особливо цитрусові: лимони, апельсини, мандарини.Важливу роль відіграють жири, без них імунна система слабшає. Тому необхідно щоденно вживати рослинний і тваринний жири.З напоїв взимку рекомендуються трав’яні чаї, фруктові та овочеві фреші, імбирний чай, морси. Також у таку пору обов'язково треба вживати гарячу їжу, намагайтеся їсти більше супів.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.