• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Дитина па порозі дошкільного закладу.....

Дитина па порозі дошкільного закладу.....

2019-09-06

/Files/images/konsultatsiya-300x125.png

6 вересня 2019, директором ЗДО було проведено консультацію для вихователя:
«Дитина на порозі дошкільного закладу: як діяти вихователю».

Початок відвідування дошкільного закладу – це не тільки нові умови життя і діяльності, режиму і харчування, а й нові контакти, оточення, нові взаємини, вимоги і обов'язки. Всі ці зміни відбуваються для дитини одночасно, створюючи тим самим стресову ситуацію, яка без спеціальної організації може призвести до невротичних реакцій: порушення емоційного стану, погіршення сну, апетиту, частих захворювань, страхів тощо.

Центром уваги педагогічного персоналу має бути "реальна" дитина з її індивідуальними особливостями: ослабленим здоров'ям, підвищеною вразливістю, здібностями та характером, інтересами та уподобаннями.

Кожен вихователь намагається тепло й радісно зустрічати дитину, яка вперше переступила поріг дитячого садка. Але не кожна дитина йде на контакт одразу, деяких треба постійно "забавляти", якось зацікавлювати.

Тому особливу увагу треба приділяти адаптації малят до садочку. Дбати про організацію життя дитини, особливо в перші дні її перебування там має увесь персонал закладу: завідувач, вихователь, помічник вихователя і звичайно ж - батьки.

Потрапивши в нове середовище, дитина стикається з незрозумілими для неї правилами і типам стосунків. їй треба допомогти, і робити це треба поступово і дуже обережно. Слід перш за все створити малюкам комфортні умови, якомога більш наближені до домашніх.

З цією метою варто індивідуалізувати всі режимні моменти, навіть годування. Педагог повинен бути не лише вихователем, а й матусею для дітей. Дитина повинна відчувати, що вихователь любить її і розуміє, що до нього можна звернутися коли завгодно з будь-яким проханням чи запитанням. Звичайно дошкільний заклад не замінює родини — він має виховувати дитину разом з її батьками.

/Files/images/збор..jpg

/Files/images/дет сад.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.